Om Folkets hus

Folkets Hus i Obbola är ett all-aktivitets hus mitt i Västerbottens Skärgård, endast 1,2 mil från Umeå. Lokalerna tillhandahålls och förvaltas av Nätet Ekonomisk förening i Obbola.

På Obbola Folkets Hus finns det möjlighet att hyra lokaler, hålla en konferens, föreläsning eller  möte. Det finns ett flertal olika storlekar och alternativ som passar de flesta behov.

I lokalerna finns även ett flertal fasta hyresgäster som bedriver sin verksamhet med Folkets Hus som utgångspunkt. Några av våra fasta hyresgäster är Alcatraz –  Obbolas ungdomsgård, Storsjöhallen (bedriver bland annat barndans i lokalen), Sattva Yoga, Obbola Vävstugeförening, Obbola S-Förening, Olasjöstiftelsen mfl.

På övervåning finns även en liten lägenhet som man kan hyra under en kortare period eller som övernattningslägenhet. Många av de föreningar som finns i skärgården träffas regelbundet i Folkets Hus lokaler.

Under året förekommer ett flertal event för allmänheten och/eller för medlemmarna i Nätet. Vilka event som erbjuds varierar givetvis något från år till år men som exempel kan nämnas pubar med livemusik, loppmarknader, julgransplundringar och mycket annat. Tredje helgen i juni sker skärgårdens stora händelse, Obbola marknad med medföljande marknadspub.

Det finns för närvarande ingen fast bemanning dagtid på Folkets Hus. Om du vill boka eller har frågor angående Folkets Hus, uthyrning, konferens eller marknad, sänd ett mail till info@folketshusobbola.se eller ring på 090-451 29

Obbola Marknad 2022

Då det fortfarande råder restriktioner och att marknaden kräver lång planering så får vi tyvärr...

läs mer